Loggy!
<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Bangkok Toerisme


Druk, bruisend Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is een levendige, uitbundige stad met een aanstekelijke joie de vivre. Cosmopolitan, blitse en glamoureuze, Bangkok vertegenwoordigt het moderne gezicht van Azië met een overhead web van viaducten, bumper tot bumper verkeer, knipperende neonlichten en glinsterende winkelcentra vol met shoppers. Bangkok is een stad die altijd in beweging is - maar stap om de hoek en je ziet een glimp van de oude Siam met zijn prachtige, sierlijke paleizen en tempels, de stille achterstraten en woonwijken met grote uitgestrekte huizen in prachtig aangelegde tuinen, zijn Boeddhistische heiligdommen met witte zijden sjaals golvend in de zachte bries. En temidden van dit alles stroomt de Chao Phraya-rivier, zowel een levensader en een levensstijl vol met activiteit in zijn talrijke klongs.
Alles draagt ​​bij tot de karakteristieke persoonlijkheid van Bangkok - zeer Oosters en toch Westers genoeg om zijn mannetje te staan. Bangkok belichaamt alles wat 'Thais' is, rijk, gastvrij, mooi, kleurrijk, lawaaierig en erg interessant.
Vergeet niet dat je kunt onderhandelen bij lokale markten zoals Pratunam of zelfs MBK-centrum, maar doe het op een glimlachende manier zonder je kalmte te verliezen! Probeer niet te onderhandelen bij warenhuizen.
Bangkok is een relatief veilige stad en je krijgt meer kans om opgelicht te worden dan dat je geld met kracht van je wordt afgenomen. Pas op voor vriendelijke vreemden die reisadviezen aanbieden, tuk tuk chauffeurs die in de verleiding komen om te veel in rekening te brengen, juwelen die nep zijn maar aan u verkocht worden als een erfstuk en ook een beetje voorzichtig zijn met wie u drankjes en sigaretten accepteert als ze worden geregen.
Bangkok's gebouwen en grachten waren oorspronkelijk gemodelleerd naar Ayutthaya (hoofdstad van Thailand voor Bangkok) en ontworpen om de voormalige verloren glorie van die stad weer te geven.
Bij het betreden van een privéwoning is het gebruikelijk om altijd je schoenen te verwijderen.
De beleefde manier om een ​​ouderling van vergelijkbare of oudere leeftijd aan te spreken is door de titel "Khun" te gebruiken voor de voornaam van de persoon.
Bangkok, het 'dorp van de wilde pruimen' dat uitgroeide tot de 'City of Angels', heeft niet echt een geschiedenis erachter - een van de weinige voorbeelden van een hoofdstad die eigenlijk een parvenu is. De waarheid is dat Bangkok pas ongeveer twee eeuwen geleden de hoofdstad van Thailand werd, toen de eerste koning van de Chakri-dynastie (het huidige regerende huis), koning Rama I, de stad in 1782 stichtte. Bangkok begon als een bescheiden klein gehucht op de kant van de Chao Phraya-rivier. In de loop der jaren werden de Chakri-koningen geleidelijk aan toegevoegd aan hun hoofdstad, werden er kloosters en paleizen gebouwd en groeide Bangkok in omvang en gestalte. Tegenwoordig is het niet alleen de hoofdstad van Thailand, maar ook een van de belangrijkste administratieve, sociaal-politieke en culturele centra van het land.

27 Juni 2019 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Alle rechten voorbehouden aan Bilderbeek Media Groep & JS-Systems || Dank aan brandweer 112